niedziela, 7 czerwca 2015

Makaron z brokułami i tuńczykiem


Składniki:

1,5 kubka makaronu fusili lub penne
500 g brokuła
puszka tuńczyka w oleju
średnia żółta cebula
200 g jogurtu greckiego
biały pieprz
sól

Przygotowanie:

Brokuł myjemy, dzielimy na mniejsze różyczki i gotujemy w osolonej wodzie aż będzie miękki.
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu.
Cebulę kroimy w kostkę i smażymy na dużej patelni na oleju z tuńczyka. Gdy się zeszkli dodajemy tuńczyka, a po kilku minutach odcedzone brokuły. chwilę wszystko smażymy i dodajemy jogurt i pieprz do smaku, smażymy całość jeszcze przez 3 minuty. Podajemy z makaronem.






Na podstawie: http://dietetyczneinspiracje.blogspot.se/2012/09/makaron-z-brokuami-i-tunczykiem.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz