sobota, 13 października 2012

Pasztet z selera

Składniki:

1 kg selera
2 duże cebule
1 kostka margaryny
3-4 ząbki czosnku
1 szklanka wody
1 szklanka bułki tartej
6 jaj
2 kostki bulionu grzybowego
sól, pieprz

Przygotowanie:

Seler i cebulę scieramy na tarce o grubych oczkach i przerzucamy do garnka.
Dodajemy wodę, przyprawy, wycisniety czosnek i rozdrobniona margarynę, doprowadzamy do wrzenia i gotujemy dalej na wolnym ogniu przez godzine.
Mase nalezy ostudzić. Dodajemy jajka i bułkę tartą, mieszamy.
Wykladamy do foremki wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.
Pieczemy 1,5 godziny w temperaturze 180 stopni.



Przepis znaleziony na stronie: http://www.wielkiezarcie.com/recipe7349.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz