czwartek, 20 sierpnia 2015

Kasza gryczana z suszonymi pomidorami i fetą

Składniki:

1 szklanka prażonej kaszy gryczanej
4 łyżki pestek słonecznika
1 łyżka oleju ze słoika z suszonymi pomidorami
2 łyżki oliwy z oliwek
1 mała żółta cebula
2 ząbki czosnku
6 kawałków suszonych pomidorów
2 łyżki posiekanej natki pietruszki
1 opakowanie sera feta
1 łyżka suszonego oregano
szczypta soli i pieprzu 

Przygotowanie:

Kaszę gryczaną ugotować wg przepisu na opakowaniu. 
Na suchej patelni uprażyć pestki słonecznika, następnie wlać oliwę, olej i zeszklić cebulę, dodać wyciśnięty czosnek, i wszystko chwilę przesmażyć.
Dodać kaszę i oregano i smażyć co chwilę mieszając przez ok. 2-3 minuty, doprawić solą i pieprzem. Dodać pokrojone suszone pomidory i natkę pietruszki; smażyć przez 1 minutę. Dosypać pokrojoną fetę i po chwili zdjąć z ognia





Na podstawie: http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/szpinak/stir_fry_kasza_gryczana/przepis.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz