niedziela, 17 maja 2015

Bezglutenowe muffinki kokosowo-migdałowe

Składniki:

175 g migdałów
175 g wiórków kokosowych
3 łyżki drobno zmielonego siemienia lnianego
2 łyżki kakao
250 ml wrzatku
80 g rodzynek
2 banany
1 łyżka oleju roślinnego
szczypta soli

Przygotowanie:

Siemię zalać wrzatkiem i zamieszać.
Migdały i wiórki drobno mielimy, dodajemy do siemienia.
Banany rozdrabniamy widelcem i dodajemy do masy. Wsypujemy kakao, sól i rodzynki, wlewamy olej i wszystko dokladnie mieszamy.
Formy do muffinek wypelniamy w całości (ciasto praktycznie nie rośnie) i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut.


Na podstawie: http://durszlak.pl/przepis/bezglutenowe-muffinki-dfb8b935-a2ad-481d-841c-5cbf03fc7c4c?c=tag&t=bezglutenowe-muffinki

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz