środa, 13 maja 2015

Frittata z pomidorami i mozzarella

Składniki:

4 duże jajka
3 średnie pomidory
80 g sera mozarella
3 łyżki mleka 2,5%
zabek czosnku
łyżka octu balsamicznego
łyżka suszonej bazylii
sól i pieprz

Przygotowanie:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. 
Sparzone i obrane pomidory kroimy na osiem części. Doprawiamy solą, pieprzem i skrapiamy octem balsamicznym.
Ser mozarella nale
ży zetrzeć na tarce z grubymi oczkami.
Jajka roztrzepujemy widelcem, dodajemy mleko, ser oraz część bazylii i zgnieciony czosnek. Doprawiamy solą i pieprzem i wlewamy do naczynia
żaroodpornego.
Pomidory wkladamy do masy jajecznej i posypujemy resztą bazylii.
Zapiekamy w piekarniku przez około 20 minut – aż jaja się zetną.


Na podstawie: http://dietetyczne-przepisy.net/dietetyczna-fritata-z-pomidorami-mozarella-300-kcal/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz