niedziela, 17 maja 2015

Curry z ciecierzycy ze szpinakiem



Składniki:

400 g ciecierzycy z puszki
200 g świeżego szpinaku
5 średnich pomidorów
2 szalotki
2 małe czerwone cebule
4 ząbki czosnku
2/3 puszki mleka kokosowego
2 łyżki oliwy
3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami
sól
2 łyżki żółtego curry

Przygotowanie:

Cebulę i szalotki kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju i oliwie z czosnkiem, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, potem mleko i przyprawy. Dusimy ok. 8 min.
Dodajemy ciecierzycę, doprawiamy do smaku i po chwili wrzucamy  pokrojony szpinak.
Dusimy tylko kilka minut, do momentu aż zmięknie.
Podajemy z kuskusem.




Na podstawie: http://zdrowienatalerzu.pl/index.php/cieciorka-curry-ze-szpinakiem/

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz