Składniki:
400 g ciecierzycy z puszki
200 g świeżego szpinaku
5 średnich pomidorów
2 szalotki
2 małe czerwone cebule
4 ząbki czosnku
2/3 puszki mleka kokosowego
2 łyżki oliwy
3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami
sól
2 łyżki żółtego curry
200 g świeżego szpinaku
5 średnich pomidorów
2 szalotki
2 małe czerwone cebule
4 ząbki czosnku
2/3 puszki mleka kokosowego
2 łyżki oliwy
3 łyżki oleju ze słoika z suszonymi pomidorami
sól
2 łyżki żółtego curry
Przygotowanie:
Cebulę i szalotki kroimy w kostkę, podsmażamy na oleju i oliwie z czosnkiem, dodajemy pokrojone w kostkę pomidory, potem mleko i przyprawy. Dusimy ok. 8 min.
Dodajemy ciecierzycę, doprawiamy do smaku i po chwili wrzucamy pokrojony szpinak.
Dusimy tylko kilka minut, do momentu aż zmięknie.
Dodajemy ciecierzycę, doprawiamy do smaku i po chwili wrzucamy pokrojony szpinak.
Dusimy tylko kilka minut, do momentu aż zmięknie.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz