sobota, 23 maja 2015

Curry ziemniaczane z fasolką szparagową

Składniki:

500 g mniejszych ziemniaków
250 g zielonej fasolki szparagowej
1 łyżka masła
2 łyżki oliwy
½ łyżeczki kminu rzymskiego
½ łyżeczki kurkumy
1 ząbek czosnku
sól

Przygotowanie:

Obrane ziemniaki kroimy w grubsze plasterki, a fasolkę na trzy części.
Na patelni rozgrzewamy masło i olej, wsypujemy kmin i kurkumę i dodajemy wyciśnięty czosnek; mieszając smażymy przez pół minuty.
Dodajemy ziemniaki, posypujemy je solą i smażymy mieszajac aż pokryją się tłuszczem z przyprawami.
Dosypujemy fasolkę, przykrywamy i dusimy na średnim ogniu przez ok. 20 minut, od czasu do czasu mieszając.




Na podstawie: http://allrecipes.pl/przepis/3044/curry-ziemniaczane-z-fasolk--szparagow----danie-indyjskie.aspx

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz