Składniki:
1,5 kg mielonej jagnięciny
2,5 dużej żółtej cebuli
5 ząbków czosnku
1,5 łyżki oregano
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka soli
1,5 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka pasty paprykowej
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki
Przygotowanie:
Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać cebulę, podsmażać ok. 6 minut aż zbrązowieje; ostudzić.
Czosnek wycisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami.
Formować burgery o grubości 2 cm (wychodzi 12 sztuk).
Rozgrzać patelnię grillową. Burgery smarujemy oliwą i przekładamy na patelnię.
Grillujemy 5 minut z każdej strony.
Na podstawie: http://staregary.blogspot.se/2015/02/burgery-jagniece.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz