sobota, 30 maja 2015

Burgery jagnięce

Składniki:

1,5 kg mielonej jagnięciny
2,5 dużej żółtej cebuli
5 ząbków czosnku 
1,5 łyżki oregano
1 łyżeczka kminu rzymskiego
1 łyżeczka soli
1,5 łyżeczki pieprzu
1 łyżeczka pasty paprykowej
1 łyżeczka posiekanej natki pietruszki

Przygotowanie

Na patelni rozgrzać 2 łyżki oleju. Dodać cebulę, podsmażać ok. 6 minut aż zbrązowieje; ostudzić.

Czosnek wycisnąć przez praskę i wymieszać z pozostałymi składnikami. 
Formować burgery o grubości 2 cm (wychodzi 12 sztuk). 

Rozgrzać patelnię grillową. Burgery smarujemy  oliwą i przekładamy na patelnię. 

Grillujemy 5 minut z każdej strony. 





Na podstawie: http://staregary.blogspot.se/2015/02/burgery-jagniece.html

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz