2 szklanki maki pszennej
3/4 szklanki cukru
1/2 szklanki mleka
2 jajka
115 g rozpuszczonego masła
2 szklanki świeżych czerwonych porzeczek lub szklanka mrożonych
2 łyżeczki proszku do pieczenia
1/2 łyżeczki soli
Przygotowanie:
Masło mieszamy z mlekiem i jajkami, dodajemy cukier.
W drugiej misce mieszamy makę z proszkiem do pieczenia i sola, Dosypujemy porzeczki. Wsypujemy całość do mokrych składników i delikatnie mieszamy.
Formę na muffinki wykładamy w 2/3 ciastem i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni. Pieczemy 25 minut do tzw. suchego patyczka.
Na podstawie: http://ilovebake.pl/2014/07/04/muffinki-z-porzeczkami-i-kruszonka-przepis/
Super napisane. Musze tu zaglądać częściej.
OdpowiedzUsuńFajna propozycja, na pewno wykorzystam Twój przepis. Latem uwielbiam babeczki z owocami, a le w porze jesienno-zimowej zdecydowanie bardziej wolę aromatyczne muffinki czekoladowe według przepisu https://wkuchnizwedlem.wedel.pl/przepis/przepis-na-babeczki-czekoladowe/
OdpowiedzUsuńZa każdym razem wychodzą pyszne, polecam!